spacer
 

Kopen / Verkopen

Het (ver)kopen van een slaapstrandhuisje is een vak apart. Wij weten als geen ander wat er bij komt kijken. Zo dient u met een aantal zaken rekening te houden:

  • Strandhuisjes zijn, in tegenstelling tot een normale woning, roerende zaken en daarmee vergelijkbaar met bijvoorbeeld een stacaravan. Dit betekent o.a. dat de huisjes niet bij het kadaster geregistreerd staan en er dus bijvoorbeeld ook geen hypotheek gevestigd kan worden.

  • De plek waarop het huisje staat is ieder jaar hetzelfde en wordt verhuurd door Stichting Strandexploitatie Walcheren. Deze huurcontracten worden ieder jaar opnieuw afgesloten.

  • De strandhuisjes staan op het strand in de periode tussen ca. 1 april en 1 oktober. Gedurende de wintermaanden worden de huisjes gestald op een nabij gelegen parkeerterrein of op een andere locatie.

  • Veelal alle strandhuisjes staan op een slee en worden zo in één keer getransporteerd. Zo worden ze in het voorjaar gebracht en in het najaar van het strand gehaald. De eigenaar is zelf verantwoordelijk voor de plaatsing etc.

  • Via de strandvereniging worden de strandhuisjes op het water en elektra aangesloten.

Bij verkoop verzorgen wij de waardebepaling, doen wij de bezichtigingen en voeren wij namens u de onderhandelingen met de kandidaat. Uiteraard maken wij de koopovereenkomst en zorgen wij voor een juiste (notariële) afwikkeling.

Vanwege ons specialisme kunnen wij u over alle ins en outs van informatie voorzien en in woord en daad bijstaan.

Voor een deskundig verkoopadvies kunt u contact opnemen met één van onze makelaars. Wij komen dan vrijblijvend bij u langs en adviseren omtrent de vraagprijs, verkoopstrategie, marketingwerkzaamheden, etc.

Ook voor een aankoopadvies kunt u contact opnemen.